Nieuws

Holland House at your service again

Zondag 11 augustus om 12:32 uur


Het Holland House team heeft de stofzuiger weer in de kast gezet, het koffie apparaat opgestart en de drankjes weer koud. Kortom vanaf nu weer welkom in het Holland House!

Holland Hour is Happy Hour, vandaag om 19:00 uur

Zaterdag 10 augustus om 17:27 uur


Om 19:00 uur is uw talkshow master Arnout Bakker weer op dreef met nieuwe gasten en natuurlijk onze A finaliste Esmee Versteeg. Je ijskoude welkomstdrankje staat klaar, maar vergeet je oranje outfit niet.

Tot vanavond!

We houden niet alleen het hoofd koel in het Holland House

Zaterdag 10 augustus om 13:57 uur


Ook voor een ijskoude Coca Cola of Coca Cola Light ben je als Hollandse fan welkom in het Holland House. Uiteraard met je oranje outfit!

Holland House nu open!

Zaterdag 10 augustus om 11:51 uur


Zin in een lekker Hollands kopje koffie of cappucino met een onvervalste stroopwafel? Vanaf nu welkom in het Holland House. Maar vergeet niet je oranje outfit!

Ice Ice Cold Bier in het Holland House

Vrijdag 09 augustus om 14:48 uur


Dankzij Mr Eiswürfel word je vanavond weer verwent met een heerlijk koud biertje of frisje. Natuurlijk vergezeld door een nootje en een echt Hollands kaasje.

Tot vanavond in je oranje outfit!

Vanavond Code Oranje om 18:00 uur

Vrijdag 09 augustus om 12:58 uur


Het Holland House team verwelkomt je vanavond om 18:00 uur. Het Holland Hour start rond 19:00 uur. Vergeet je oranje outfit niet.

Tot vanavond in het Holland House!

Holland Hour donderdagavond om 20:00 uur

Donderdag 08 augustus om 16:23 uur


Het Holland Hour start op vanavond om 20:00 uur, maar je bent vanaf 18:30 uur al welkom! Vergeet niet je oranje outfit of koop een WK Vriendenshirt voor slechts 20 euro bij de ingang.

Tot vanavond.

Holland House opening een groot succes

Dinsdag 06 augustus om 23:44 uur


Het was een bijzonder gezellige openingsavond in het Holland House. De fans, de sponsors en ook de ruiters en ondersteunende teamleden waren er bij. Arnout als altijd rap van tong, maar vanavond ook Julie, die een boeiend beeld gaf van haar veterinair vakgebied. De impact van een verblijf op de WK is voor een sportpaard soms groter dan we van de buitenkant kunnen zien. Morgen weer nieuwe verhalen en nieuwe ontmoetingen in het Holland House. Het Holland Hour start woensdag om 18:00 uur, je welkomstdrankje staat klaar, maar vergeet niet je oranje outfit. Tot morgen!

Zelfs Hollands weer voor de opening van het Holland House

Dinsdag 06 augustus om 15:25 uur


Alles is Hollands in en om het Holland House, zelfs het weer. Maar dat maakt het binnen alleen maar gezelliger, de muziek gaat een streepje hoger en dan horen we ook het onweer niet meer, want het tijdens het Holland Hour is het feest!

Holland House opent vanavond haar tentdeuren

Dinsdag 06 augustus om 07:04 uur


Lang verwacht en nu gekomen, de openingsavond van het Holland House. Om 16:45 uur, na de laatste viergangproef, start het Holland Hour. Je welkomstdrankje staat dan voor je klaar, maar vergeet niet je oranje outfit!

Holland House team in opperbeste stemming

Zondag 04 augustus om 17:23 uur


Het Holland House team is in volle aktie, maar toch even tijd voor een foto momentje.

XtremeLED sponsor van het Holland House

Vrijdag 02 augustus om 15:44 uur


XtremeLED, ook onze professionele partner tijdens Ice Horse Eindhoven, sponsort het Holland House met de audiovisuele presentatie. Dus het worden hele strakke beelden van onze ruiters in het Holland House.

Onze IT partner OIS ook actief in het Holland House

Vrijdag 02 augustus om 11:14 uur


Onze WK Berlijn website is heel goed ontvangen en daar zijn we trots op. De App, de actuele scores en natuurlijk ook deze nieuws voorziening. Dit alles is mogelijk gemaakt door het OIS team met hulp van Creanza voor het visuele ontwerp. Software makers & designers een hele goede combinatie.

Ook in het Holland House zal er met IT worden gewerkt om de audio visuele presentatie te verzorgen. Zodat we tijdens het Holland Hour met elkaar kunnen terugblikken op de Hollandse successen van de dag en natuurlijk ook met muziek een feestje kunnen vieren!

Logistiek partner Holland House

Vrijdag 02 augustus om 11:04 uur


Wie kent hem niet Bert den Uijl, voorzitter NSIJP, sportcommissaris, lid sponsorcommissie, gastheer voor de selectie ruiters en het WK team en ook dé logistieke partner van het Holland House en de eerdere promotionele activiteiten tijdens de selectie wedstrijden. Bert, ook zonder jou hadden we dit niet zo goed kunnen doen!

Werk met de beste voor succes

Vrijdag 02 augustus om 10:54 uur


Freyja hekwerken, ons al bekend door de goede samenwerking tijdens Ice Horse Eindhoven, is ook nu weer onze partner voor het Holland House. Meer dan 150 m2 banners, ontworpen door Creanza, op tijd geleverd en morgen in Berlijn. Chapeau!

Natuurlijk(e) Kaas in het Holland House

Vrijdag 02 augustus om 10:25 uur


Met medewerking van Kaasboederij Weenink wordt er tijdens het Holland Hour ook een écht Hollands kaasje gesneden. Nog een reden om iedere avond het Holland Hour niet te missen!

Banners Holland House gereed

Woensdag 31 juli om 18:18 uur


Nog enkele dagen en dan transporteren drie paardenvrachtauto’s waarschijnlijk meer Holland House attributen naar Berlijn, dan paarden.

We kunnen alvast verklappen dat het een heel fraai Holland House wordt, dus er moet wel wat mee. De pakbon: meubilair, bloemen, stereo and video installaties, bouwmaterialen, gereedschap, drankjes, stofzuiger, ladder, ... en ook de ca. 150 vierkante meter banners, die vandaag zijn opgeleverd.

Hier alvast een sneak preview van de banner met onze zilveren sponsors. Ook zij komen goed in beeld in het Holland House.

Holland House centraal op WK wedstrijdpark

Maandag 29 juli om 12:00 uur


Wellicht zitten de wandelschoenen al in de reistas, Handig voor de looptocht van de S-Bahn naar het wedstrijdpark, maar daar aangekomen ben je in een stap en een sprong in het Holland House. Centraal gelegen tussen de wedstrijdbaan, de trainingsbaan en alle shops.

Holland House in de maak

Zondag 28 juli om 13:20 uur


Het Holland House is maatwerk. Gelukkig kunnen we in onze vereniging meer dan alleen paardrijden.

Al benieuwd hoe het er uit komt te zien? Nog 8 dagen en dan ben je meer dan welkom om alles te komen bewonderen.

“We hebben drank & drugs...”

Zaterdag 27 juli om 10:18 uur


“We hebben drank & drugs...” aldus Ronnie Flex. Echter om voortijdige sluiting van het Holland House in Berlijn te voorkomen door de Duitse Hermandad, zullen we dat laatste maar achterwege laten en vervangen door “fris” voor onze sporters.

Wij Hollanders hebben in Berlijn ook geen pillen nodig om een feestje te bouwen rondom de performance van onze Nederlandse sport equipe, maar een lekker welkomstdrankje onderstreept de Hollandse gastvrijheid.

Jaap Groven back in business

Zaterdag 27 juli om 07:34 uur


Jaap Groven, de bekende kledingwinkel in Amsterdam, gaat weer open. Tenminste dat lijkt zo, maar het is ‘slechts’ de kleding voor onze Nederlandse equipe die hier wordt opgehaald na de bedrukking. Alle ruiters, grooms en de begeleiding, samen 40 personen, voorzien van mooie en passende kleding voor de hele week is niet een klus, maar een volle dagtaak.

Als vereniging mogen we Jaap koesteren. Door zijn inzet is ons Nederlandse team over 10 dagen het strakst gekleedde team in Berlijn, “Dress for success!

Jaap, nu reeds een welgemeend dank je wel!

Holland House mede mogelijk gemaakt door het 60 jarige NSIJP

Vrijdag 26 juli om 20:36 uur


Dit jaar bestaat onze vereniging 60 jaar en dat gaat niet ongemerkt voorbij. In het Holland House in Berlijn zal hier de internationale aandacht op worden gevestigd. Later dit jaar zal het jubileum feestelijk worden gevierd in Ermelo.

We hopen alle NSIJP leden bij beide evenementen te mogen verwelkomen.

Hollands bier in het Holland House

Vrijdag 26 juli om 08:44 uur


Met ondersteuning van de Hertog Jan brouwerij in Arcen kunnen we een mooi Nederlands bier schenken tijdens het Holland Hour in Berlijn.

Het Holland House in Berlijn

Dinsdag 23 juli om 21:20 uur


Tijdens Wedstrijden Zuid is er al het een en ander over verteld, ook op Facebook zijn er al berichten over verschenen en we hebben er al heel veel over verteld aan iedereen die er iets over wilde horen en aan alle anderen, het Holland House in Berlijn.

Met hulp van onze gulle sponsoren, onze enthousiaste WK Vrienden en een bijdrage van ons NSIJP, wordt op het WK terrein in Berlijn een ontmoetingsplek voor alle Nederlanders gecreëerd, Het Holland House. Optimaal gesitueerd naast de diverse verkoop- en cateringstands en dichtbij de trainingsbaan wordt het gezellige Holland House ingericht.

Vanaf dinsdag 6 augustus tot en met zaterdag 10 augustus zal hier iedere avond na de laatste proef of race het Holland Hour worden georganiseerd, waarbij alle Nederlandse fans en sponsoren gastvrij worden ontvangen met een welkomstdrankje. En natuurlijk ook onze ruiters en het begeleidingsteam, die door onze speaker zal worden gevraagd om een terugblik te werpen op de afgelopen wedstrijddag en met ons vooruit te kijken naar morgen. Tijdens deze gesprekken kunnen we met het opgenomen beeldmateriaal de Nederlandse hoogtepunten gezamenlijk herbeleven op de grote schermen.

Op deze Nieuws pagina zal iedere dag het aanvangstijdstip worden vermeld.

Kortom het Holland House is na de laatste proef of race iedere avond de 'place to be' voor alle Nederlanders. We verwachten natuurlijk wel dat iedereen tenminste één oranje kledingstuk draagt, zodat we als Nederlanders herkenbaar zijn in Berlijn.

We hopen jullie allemaal te mogen ontvangen in het Holland House in Berlijn!

Holland House preparatie

Dinsdag 23 juli om 15:59 uur


De voorbereidingen zijn in volle gang voor het Holland House, dé ontmoetingsplek in Berlijn voor de Nederlandse ruiters, fans en sponsors.

De basiskleur zal niemand verbazen. Zelfs de afvalbakken moeten er aan geloven.

Alle WK Teams bekend

Maandag 23 juli om 10:35 uur


Alle landen die deelnemen aan het WK hebben hun team bekend gemaakt.

Zoals verwacht sterke teams van met name IJsland, Duitsland, Zweden, Noorwegen en Denemarken. Maar we zijn er als Nederlands team klaar voor om te laten zien dat we sterker zijn dan ooit te voren!

NB met de knop wordt de FEIF pagina getoond. Klik daarna op “Sport” of “Breeding” om alle informatie van een team te zien.

Nederlandse WK Team gepresenteerd

Zondag 14 juli om 14:08 uur


De voltallige sport equipe van het Nederlandse WK Team 2019 hier op de foto.

Een sterk team met de Nederlands kampioen PP1, Anne-Lene Holm met Seifur frá Oddhóli, de Nederlands kampioen T2, Yoni Blom met Bjartur frá Aquadraat, en de Nederlands kampioen F1, Marion Duintjer met Kjólur frá Varmalæk.

De Nederlands kampioen V1 en viergang-combinatie (Anne-Lene Holm met Náttar frá Slippen) en de Nederlands kampioen vijfgang-combinatie (Mieke van Herwijnen met Ómar frá Vestri-Leirárgörðum) kunnen helaas niet mee omdat iedere sportruiter maar met één paard kan deelnemen aan het WK. Maar natuurlijk zijn Anne-Lene en Mieke er bij!

Zaterdag 13 juli 2019 : De trekking voor de Sponsorloterij is uitgevoerd.

Vele sponsoren hebben prachtige prijzen ter beschikking gesteld. Heeft u een prijs gewonnen met uw lot?

Vrijdag 24 mei 2019 : Wedstrijden Zuid opent vannacht de inschrijving

Vannacht om 00:00 uur wordt de inschrijving geopend voor Wedstrijden Zuid in Oirschot (29 t/m 30 juni). Inschrijven kan via de reguliere wijze op de NSIJP evenementen website.

Donderdag 23 mei 2019 : Sponsorloten nu te koop

Vele sponsoren hebben prachtige prijzen ter beschikking gesteld, die u kunt winnen in de Sponsorloterij. De loten zijn vanaf nu te koop voor 10 euro.

Woensdag 22 mei 2019 : WK spel is gestart

Vandaag is het WK spel gestart. Wie kan de beste voorspelling maken van de 7 beste volwassen ruiter/paard combinaties of de 5 beste jeugdcombinaties?.

Woensdag 15 mei 2019 : Wedstrijden Wortel opent inschrijving

Vanavond is de inschrijving geopend voor Wedstrijden Wortel, België (31 mei t/m 2 juni). Inschrijven kan via de reguliere wijze op de NSIJP evenementen website.

Dinsdag 7 mei 2019 : WK Berlijn App voor iPhone, iPad en Android

De WK Berlijn App is al enige tijd beschikbaar. Zowel voor de iPhone en iPad als voor Android telefoons en tablets, maar je kan hem niet vinden in de AppStores. Toch is hij eenvoudig te installeren.


Hieronder de uitleg hoe de WK Berlijn App kan worden geïnstalleerd op iPhone, iPad en Android.


iPhone en iPad

Op de iPhone en iPad kan de App alleen worden geïnstalleerd met de Safari browser, niet met Chrome of FireFox.


Open Safari (de standaard browser op de iPhone) en ga naar de WK Berlijn website.


Als u dit leest op uw iPhone of iPad, dan hebt u de website waarschijnlijk al geopend in Safari en kan u meteen aan de slag.

1. Klik op het aangegeven icoon van de browser.

Let op: scroll eerst helemaal naar boven in de pagina zodat de browser balk van Safari onderin zichtbaar wordt.


2. Scroll naar rechts zodat het icoon "Zet op beginscherm" zichtbaar wordt.


3. Klik op "Zet op beginscherm".


4. Klik op "Voeg toe".

5. De App is geïnstalleerd en gereed voor gebruik.

Android met Chrome

Open Chrome en ga naar de WK Berlijn website https://wkberlijn.nsijp.nl.


Als u dit leest op uw Android telefoon of tablet, dan hebt u de website waarschijnlijk al geopend in Safari en kan u meteen aan de slag.


Bij het openen van de website komt er direct een banner op, zoals hieronder getoond, om aan te geven dat de website ook een App heeft.

1. Klik op "WK Berlijn toevoegen aan startscherm"


2. Klik op "TOEVOEGEN".

3. De App is geïnstalleerd en gereed voor gebruik.

Android met Samsung

Samsung telefoons en tablets hebben een Samsung browser. Hiermee werkt het heel simpel.


Open de Samsung browser en ga naar de WK Berlijn home page https://wkberlijn.nsijp.nl.


Als u dit leest op uw Samsung telefoon of tablet, dan hebt u de website waarschijnlijk al geopend in de Samsung browser en kan u meteen aan de slag.

Klik op het 'huisje met de plus' icoon en volg de aanwijzingen.

De App wordt dan geïnstalleerd en is direct gereed voor gebruik.

Toch een probleempje?

Stuur een korte e-mail naar wkberlijn@nsijp.nl, dan probeert het WK Berlijn supportteam u op weg te helpen.


Succes met de installatie van de WK Berlijn App!

Zaterdag 4 mei 2019 : WK Score calculator versie 2 nu online

De WK Score calculator versie 2 is nu online beschikbaar. Hij is ook bereikbaar op de WK Berlijn Scores pagina: https://wkberlijn.nsijp.nl/scores.html. met de menukeuze 'WK Score calculator'.


Met de eerste versie was het reeds mogelijk om een verwacht wedstrijdresultaat in te voeren en hiervoor te berekenen wat het effect was op de score voor een specifieke ruiter. Zoals hieronder in het voorbeeld. Voer een verwacht wedstrijdresultaat in, bijvoorbeeld een 7.30 in de T2.


Klik op 'Bereken'. Hierop wordt direct getoond welke score dit oplevert en wat dit betekent voor de WK score (gemiddelde van de twee beste scores) van de geselecteerde combinatie.


Nieuw in de WK Score calculator versie 2 is, dat de calculator nu ook een benodigd resultaat kan berekenen voor een gewenste score.

Zoals hieronder in het voorbeeld voor de geselecteerde ruiter/paard combinatie. Deze combinatie staat nu op een tweede plek in de Top WK selectie scores Jeugd met 106.41%. De combinatie op de eerste plek heeft een WK score van 107.31%.

Wat heeft de geselecteerde combinatie voor resultaat nodig in de volgende wedstrijd om deze score van 107.31% te evenaren?


Nadat op 'Bereken' is geklikt worden eerst voor alle proeven de punten en/of tijden getoond waarmee een score van 107.31% wordt behaald, onafhankelijk van reeds behaalde resultaten. Daarna wordt voor de geselecteerde combinatie getoond, dat als er op de volgende wedstrijd in de T1 een resultaat van 7.50 wordt behaald, de score van 107.31% wordt geëvenaard.

Gezien het eerdere resultaat van deze ruiter op de wedstrijd van 20 t/m 21 april, een 7.57, is de berekende 7.50 zeker geen onmogelijk resultaat.


Veel plezier toegewenst met het rekenen en speculeren!

Vrijdag 3 mei 2019 : Goed nieuws van de sponsorcommissie

Drie grote sponsors hebben zich verbonden aan ons Nederlandse WK team: de Van Leeuwen Groep, Ástund en EcManage.


Jaap Groven, lid van de sponsorcommissie: "We zijn bijzonder blij met deze drie Diamanten sponsors. We zijn trots op hun vertrouwen in ons team dat we ook hun goede naam met trots en passie vertegenwoordigen in Berlijn. Met de grote financiële steun kunnen we in Berlijn dit jaar een nieuw concept realiseren voor de sponsors, fans en ruiters, waarover we binnenkort meer kunnen vertellen."


De Van Leeuwen Groep, opgericht in 1988, is een gespecialiseerd bedrijf in onderhoudswerkzaamheden aan gevel en dak.
Ástund was founded in the year 1976. It is an independent family run company serving quality tack for the Icelandic horse for over 40 years. Together with our staff we have the knowledge and experience to serve the most concerned customers.
Ecmanage is een online kleding management systeem (KMS), waarmee het proces rondom de inkoop, en de verstrekking van bedrijfskleding en de inkoop en de uitgifte van persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm) en andere persoonsgebonden uitrusting kan worden aangestuurd.
Woensdag 1 mei 2019 : IJRN Internationaal opent inschrijving

Vanavond om 19:00 uur zal de inschrijving worden geopend voor IJRN Internationaal in Exloo (6 t/m 9 juni). Inschrijven kan via de reguliere wijze op de NSIJP evenementen website.

Dinsdag 30 april 2019 : Begeleidingsteam WK Berlijn bekend

Het “kern” begeleidingsteam staat vast voor het aankomende WK.


Voor de positie van Chef de Mission heeft het bestuur van het NSIJP, na een selectieprocedure, Arjen Heerema aangesteld. Om het team aan te vullen heeft Arjen twee personen bereid gevonden om hier samen met hem veel tijd en energie in te steken: Nanco Lekkerkerker en Ellen Meesters.


Gezamenlijk zullen zij de belangrijke rol vervullen om het team te begeleiden. Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt natuurlijk tijdens het WK, maar ook in de voorbereiding naar het WK moeten er allerlei zaken geregeld worden met de FEIF, de organisatie in Berlijn en het NSIJP. Zeker omdat er dit jaar wederom een “volle equipe” naar het WK gaat met 12 sportcombinaties en maximaal 6 fokkerijpaarden. Kortom er is er heel veel te regelen en te begeleiden.


Arjen: "Onze ambitie als begeleidingsteam is om het mogelijk te maken dat we als team een maximale prestatie neerzetten in Berlijn. Wij kijken uit naar een sportief wedstrijdseizoen."


Arjen Heerema

Chef de Mission WK 2019

Nanco Lekkerkerker

Teamleader Sport

Ellen Meesters

Jeugdbegeleiding

Arjen

Voor Arjen is het zijn eerste WK als “Chef de Mission”. In 2017 heeft hij de fokkerij begeleid op het WK voor Nederland, ook dit WK zal hij de fokkerij begeleiden samen met één van de twee teamleden. Arjen is in de IJslanderwereld vooral bekend vanuit de fokkerij. In het dagelijks leven is hij werkzaam in een directiefunctie bij Hogeschool van Hall Larenstein.


Arjen: "De selectieprocedure is door de sportcommissie vastgesteld en door de sponsorcommissie omgezet naar een fantastische app waar alle potentiele WK-gangers zich hebben ingeschreven. Het mooie van deze app is dat iedereen die kan downloaden en de resultaten kan volgen. Het WK is daarmee meer dan ooit te voren nu al een item om te volgen waarbij transparantie een groot goed is!"

Nanco

Nanco heeft al meerdere WK’s gefunctioneerd als “Teamleader Sport”. Die ervaring is voor dit team van groot belang. Nanco is goed bekend met de procedures naar en op het WK. Ook dit keer gaat Nanco mee als “Teamleader Sport”.


In de IJslanderwereld is Nanco zeer bekend. Hij heeft in 2009 de “Jan Pels” prijs gekregen voor zijn bijzondere inzet voor de vereniging en IJslander evenementen. Hij heeft zitting in de ledenraad, is sportjurylid en actief ruiter. In het dagelijks leven is Nanco werkzaam in de horecasector.

Ellen

Voor Ellen is het een nieuwe taak. Zij zal de begeleiding van de jeugd als kerntaak oppakken en Nanco waar nodig assisteren. Ellen is als groom mee geweest naar het WK Berlijn 2013.


Ellen is reeds vele jaren actief in de IJslander wereld, o.a. met haar stoeterij Ævintyri, die zij samen met haar man Arnout Bakker runt. Ellen en Arnout hebben de “Jan Pels” gewonnen voor hun tomeloze inzet bij vele IJslander activiteiten, waaronder WK 2017 in Oirschot. In het dagelijks leven is Ellen werkzaam als docent aan een VMBO.